Waarom EenUtrecht

Waarom is Een Utrecht nodig?
Zo op het eerste gezicht gebeurt er veel goeds in onze stad en zijn veel Utrechters ook dik tevreden. Ook wij zijn trots op ons Utrecht. Maar als je even beter kijkt zie je dat er meer aan de hand is, dat het niet altijd goed gaat.

Steeds meer Utrechters zetten zich in voor de stad of doen als bewoner of als ondernemer steeds meer zelf, maar steeds vaker merken zij dat uiteindelijk een ambtenaar of bestuurder het laatste woord heeft. Ze voelen zich niet (genoeg) gezien of gehoord. Veel Utrechters doen al zinvol werk, maar krijgen er niet voor betaald. Anderen zoeken al jarenlang zonder resultaat zinvol en betaald werk, terwijl er in de eigen buurt zo veel zinvol werk te doen is. Veel Utrechters wonen al jaren in Utrecht, maar voelen zich er steeds minder thuis. Steeds vaker merken zij dat als het er op aan komt zij toch niet (meer) zichzelf kunnen zijn in deze stad. Veel Utrechters willen toch heel graag in Utrecht (blijven) wonen, maar het kan niet, want betaalbare woningen zijn er steeds minder. In een snel groeiende stad wordt de Utrechter in het contact met de gemeente steeds meer een nummer, terwijl ze behoefte hebben aan een gemeente die persoonlijk en integer met hen omgaat.

De bestaande politieke partijen zijn soms op onderdelen wel kritisch, maar dan vaak op slechts één of twee van de door ons genoemde zes speerpunten. Daarom is EenUtrecht nodig, om de Utrechtse politiek wakker te schudden, te testen met (burger)voorstellen en om dan na te gaan of de huidige politiek dit alsnog oppakt. Als dat niet werkt, doen we zelf mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.